Jorge Satorre: Pelusa - Biel Books – Agpograf Impressors
6258
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-6258,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Jorge Satorre: Pelusa

Biel Books

Jorge Satorre és un artista mexicà reconegut per treballar a través de processos manuals i experimentació amb diferents materials. En aquesta ocasió, l’artista va ser convidat a produir una obra d’art a la fàbrica Elica de Querétaro, dedicada al disseny i fabricació de campanes de cuina.

 

El llibre, dissenyat per Gabriel Pericàs i que hem tingut l’oportunitat de produir, recull i relata les diferents etapes de l’artista per desenvolupar l’obra Pelusa, des de les seves primeres visites a la fàbrica fins a l’execució d’aquesta.

 

Pelusa és una obra col·lectiva on l’artista va voler involucrar del procés creatiu els treballadors d’Elica, trencant d’aquesta manera amb les tasques mecàniques i repetitives de la rutina d’una fàbrica.

 

El resultat final és un llibre tapa dura folrat amb paper estucat i dos llibrets encolats a l’interior. El primer d’aquests, enquadernat en fil Singer i el segon amb enquadernació a la suïssa amb fil vist.

 

A l’interior, el color groc pren protagonisme amb el joc de diferents elements com el paper de les guardes i de la coberta d’un dels llibrets o els fils utilitzat per a les dues enquadernacions. A més el llibre combina un paper estucat brillant imprès en CMYK per a les fotografies i un paper òfset imprès en Pantone bitó per simular els dibuixos del projecte.

Especificacions

Disseny
Gabriel Pericàs

Papers

Coberta del llibre
Tapa dura folrada amb paper estucat imprès a 4 + 0

 

Guardes del llibre
Pop’Set Sunshine Yellow de 120 g.

 

Llibret enquadernat amb fil Singer
Paper exterior
Pop’Set Sunshine Yellow de 120 g.

Paper interior
Magno Gloss de 150 g. (Sappi Global) imprès en CMYK

 

Llibret enquadernat a la suïssa amb fil vist
Arena Bulk Ivory de 100 g. (Fedrigoni Papers) imprès a 2 + 2
Pop’Set Sunshine Yellow de 120 g. (Arjowiggins Creative Papers)

Enquadernacions
Llibre en tapa dura amb dos llibrets encolats a l’interior. El llibret de l’esquerra s’ha enquadernat en cosit Singer i el de la dreta en enquadernació a la suïssa amb fil vist

Category
Llibres
Tags
Enquadernació fil Singer, Guardes, Tapa dura, Enquadernació fil vist, Enquadernació a la suïssa