Histoire d'Ivan Tsarawitch: La lanterne magique des enfants d'Izieu - Bibliothèque nationale de France – Agpograf Impressors
6871
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-6871,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Bibliothèque nationale de France

Histoire d’Ivan Tsarawitch: La lanterne magique des enfants d’Izieu

La Casa d’Izieu és una granja que, durant la Segona Guerra Mundial, va ser utilitzada com a casa d’acollida per a nens i nenes jueus.

 

Durant aquest temps d’horror, els infants escrivien i dibuixaven històries que els feien somiar en un món millor. Entre els dibuixos trobats després de la batuda del 6 d’abril de 1944, hi havia tres rotllos de contes dibuixats, probablement emprats com a llanternes màgiques.

 

El llibre “Histoire d’Ivan Tsarawitch: La lanterne magique des enfants d’Izieu” ha estat publicat per la Bibliothèque nationale de France en motiu de l’exposició “Couleurs de l’insouciance. Paroles et images des enfants de la Maison d’Izieu”.

 

Aquesta publicació, impresa en format Leporello i guardada dins d’una funda produïda amb paper kraft, recupera els textos i imatges creats per aquest grup de nens i nenes entre 1943-1944 enmig dels traumes de la guerra.

Especificacions

Funda

Format
20,6 x 13,7 cm

Material
Kraft Liner de 200 g. imprès amb tintes Pantone (base blanca + blau)

Acabats
Funda amb encuny i impressió amb tintes Pantone

Desplegable Leporello

Format
19,9 x 13,0 cm

Paper
Munken Lynx de 240 g. (Arctic Paper) imprès a 4 + 4 i vernís acrílic

Enquadernació
Desplegable Leporello

Category
Editorial
Tags
Leporello, Vernís acrílic, Tintes Pantone, Encuny