Gabriel Pericàs, The History of Lubrication - Printed Matter Inc – Agpograf Impressors
17490
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17490,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
  • Gabriel Pericàs book Printed Matter Inc
  • The History of Lubrication Printed Matter Inc
  • Open stitching binding Printed Matter Inc
  • Encuadernación hilo visto Printed Matter Inc
  • Printing Printed Matter Inc
  • Libro Impresión Printed Matter Inc

Gabriel Pericàs, The History of Lubrication

Printed Matter Inc

The History of Lubrication explora les funcions i usos de la saliva humana, examinant-la des de múltiples perspectives, incloent-hi el seu comportament físic, el seu potencial polític i la seva dimensió afectiva. Escrit com una transcripció d’un programa de ràdio imaginari, el projecte entrellaça referències de la cultura popular, la història de l’art, la ciència, la teoria crítica i el cinema per examinar la nostra relació amb la saliva i el fet d’escopir.

 

Gabriel Pericàs és un artista i editor mallorquí establert a Nova York que, a través de l’escultura, la instal·lació, la performance i el text, la seva pràctica investiga la vida social de les formes, els materials i les substàncies. Des de 2013, dirigeix Biel Books, una editorial de petita escala per a llibres d’artistes.

 

Fundada el 1976, Printed Matter, Inc. és l’organització sense ànim de lucre líder mundial dedicada a la difusió, comprensió i apreciació dels llibres d’artistes i publicacions relacionades. En la dimensió formal, les publicacions de Printed Matter, Inc. es distingeixen per la seva experimentació amb el disseny i els formats que fugen del convencional. Aquesta publicació no n’és una excepció:

 

L’autor i dissenyador juga amb el contingut del llibre, “la saliva” i el material on s’ha imprès, el paper de pedra, un paper que repel·leix l’aigua. El paper de pedra és impermeable gràcies al seu origen mineral, està compost de carbonat càlcic i polietilè. En la seva producció no s’utilitzen arbres, ni aigua ni clor, les emissions de CO2 i el consum d’energia es redueixen a la meitat, i és reciclable.

 

Aquest paper requereix la impressió en LED UV. La seva impermeabilitat demana un assecatge immediat de la tinta per evitar problemes d’assecatge i repintats. El llibre s’acaba amb una enquadernació amb fil vist de color, i tac encolat a la coberta amb solapes, deixant el llom lliure.

Especificacions

Format

11 x 20 cm

 

Paper

Coberta: Paper de pedra 450 g

Interior 264 pàgines: Paper de pedra 192 g

 

Impressió

LED UV

204 pàgines a 2+2 i 60 pàgines a 4+4

 

Enquadernació

Fil vist

 

Acabats

Tac encolat a la coberta amb solapes

Llom lliure

Category
Llibres
Tags
Solapes, Enquadernació fil vist, LED UV