La fin du monde filmée par l'ange N.-D. - Blaise Cendrars, Fernand Léger – Agpograf Impressors
15514
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15514,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Blaise Cendrars, Fernand Léger

La fin du monde filmée par l’ange N.-D.

Publicada l’octubre de 1919, “ La fin du monde filmée par l’ange N.-D.” combina el text de Blaise Cendrars, concebut com a guió cinematogràfic, i un conjunt de vint-i-dues il·lustracions de Fernand Léger, moltes d’elles pintades amb plantilles. Aquesta gran obra recorre amb humor l’apocalipsi del món modern en cinquanta-cinc petits capítols.

 

En un autèntic exercici d’experimentació tipogràfica, Léger integra lletres, números, eslògans publicitaris i cites en composicions sovint fragmentades que recorden l’enrenou de la gran ciutat. La força plàstica de l’estampat associada als colors sòlids posen de manifest la fascinació del pintor per l’estètica de la publicitat.

 

Léger juga amb efectes d’enquadrament sorprenents i primers plans, conformant una proposta il·lustrativa que retrata els principis del crossfade.

 

Aquest projecte ha estat un repte perquè l’únic original existent està arxivat a la Bibliothèque National de France (BNF) a París. L’equip tècnic de Gallimard es va desplaçar per fotografiar l’original a causa de la impossibilitat de treure’l dels arxius de la BNF. Aquí la feina de fotomecànica: el retoc i la calibració colorimètrica de Les Caméléons Artisans de l’Image ha sigut fonamental per arribar a un resultat satisfactori respecte l’original.

 

Cal destacar la utilització de la tècnica de la multicromia i els perfils personalizats ICC subministrats per Agpograf Impressors, tot creant les millors condicions per a una reproducció i impressió en multicromia al taller al Poblenou. Un treball en equip magníficament coordinat per Gallimard, Les Caméléons i Agpograf.

Especificacions

Autor
Blaise Cendrars

Il·lustrador
Fernand Léger

 

Impressió

Interior: a 7/7 tintes multicolor LED UV

Coberta: a 0/0 tintes

Faixa: a 7/0 tintes multicolor LED UV

 

Paper

Interior: Arena Natural Smooth de 170 g.

Coberta: Keaykolour Camel 100% reciclat de 300 g.

Faixa: Arena Natural Smooth de 200 g.

 

Enquadernació

Rústega cosida

 

Acabats

Stamping negre a la coberta

Category
Llibres
Tags
Rústica cosida, Impressió en multicromia, Estampació, LED UV