Imprimer! L'Europe de Gutenberg - BnF Éditions – Agpograf Impressors
16138
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16138,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

BnF Éditions

Imprimer! L’Europe de Gutenberg

A mitjans del segle XV, Europa descobreix una tècnica de reproducció de llibres que comporta una revolució en l’accés i la difusió del coneixement: la impremta. A través d’aquest catàleg, la Biblioteca Nacional de França (BnF) ens convida a explorar aquesta innovació, una de les més significants de la humanitat, i ens presenta la seva evolució al llarg de la història europea i les claus del seu èxit.

 

En aquesta ocasió es presenten, per primera vegada simultàniament, peces excepcionals de les col·leccions de la BnF: el gravat de fusta més antic conegut a Occident, el Fustó Protat (vers 1400), el llibre més antic conservat al món imprès a partir de caràcters tipogràfics metàl·lics, el Jikji (Corea, 1377); i el primer gran imprès tipogràfic europeu, la Bíblia de Gutenberg (Alemanya, vers 1455).

La impressió del llibre ha sigut un repte tècnic, des de la selecció de papers fins a l’enquadernació, passant per la combinació de tècniques de reproducció de la coberta: el gravat en sec, l’estampació daurada i la serigrafia. Per a l’interior, s’ha emprat la tecnologia offset-LED UV.

 

Ens omple de satisfacció haver aconseguit prendre part en tot el procés d’impressió d’aquest excel·lent projecte que, en essència, és també un homenatge a la nostra professió.

Especificacions

Tirada

4000 exemplars

 

Format

225 x 300 mm

 

Impressió

Interior 1: 204 pàgines a quadricomia RºVº

Interior 2: 24 pàgines curtes (format francès: 200 x 300 cm) repartides en 3 quaderns de 8 pàgines, negres RºVº

Interior 3 (annexes): 32 pàgines repartides en 2 quaderns de 16 pàgines

 

Paper

Interior 1: Munken Lynx Rough 120 g 1.4

Interior 2: Munken Print Cream 80 g 1.5

Interior 3: Mnken Print Cream 80 g 1.5

Guardes: Nettuno Nero 215 g

Plafons coberta: Cartó brut blanc. Ref: Albatre, gamma les Naturals – Cartonnier Saint Jean FG (GMUND)

 

Enquadernació

Encuadernació « bodonienne », cosida amb tela winter blanca, i serigrafia negra al llom. Plafons Coberta, 2 planes. Guardes 2×4 pàgines en blanc

 

Acabats coberta

Baix relleu sec tipogràfic d’un 75% de superfície

Estampació daurada amb baix relleu

Serigrafia negra en els textes

Category
Catàleg d'exposició, Editorial
Tags
Enquadernació bodonienne, Relleu sec, Guardes, Estampació, LED UV, Serigrafia