Muséum folie, un passeig pel procés d'impressió – Agpograf Impressors
5625
post-template-default,single,single-post,postid-5625,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Muséum folie, un passeig pel procés d’impressió

Una autèntica bogeria! Un viatge al cor del projecte d’impressió gràfica del llibre Muséum Folie del Muséum National d’Histoire Naturelle.

El museu, situat al Jardin des plantes de París és considerat un dels referents i el primer del món en nombre de publicacions científiques anuals. Des dels seus inicis l’objectiu del museu és la recerca i ensenyament en benefici de tots.

El llibre fa un viatge en el temps a partir de les seves excepcionals col·leccions. Des de minerals i roques, animals, vegetals, objectes prehistòrics, antropologia, etc. 

Per a la impressió utilitzem la tecnologia LED UV de la nostra Speedmaster Heidelberg LED UV de 8 colors sobre els diferents suports d’impressió. Un treball minuciós per obtenir colors vius i definits que ressaltessin els detalls de les imatges que formen part de l’àmplia col·lecció de museu.

El procés d’estampació va esdevenir un repte a causa de l’extrema complexitat d’encaix de les estampacions en blau i verd sobre la coberta, amb la dificultat afegida d’aconseguir la correcta definició dels punts i línies més petites. Primer es va estampar la pel·lícula blava, amb la qual va ser necessari fer diverses passades per aconseguir els tons i definició adequada. L’acció es va repetir amb la pel·lícula verda i, per últim, es va completar amb el relleu sec en forma de papallona que ressegueix l’estampació.

Al mateix temps, el bloc de pàgines interiors, juntament amb les guardes, entrava al taller per pintar els cantoners mitjançant l’estampació amb color rosa que aporta contrast al blau de la coberta.

L’última etapa del procés, on el projecte agafava la forma final, va ser l’enquadernació de les pàgines interiors amb la coberta, moment en el qual també s’afegien les capçades de color verd. 

Característiques tècniques

Format
Format tancat 20 x 23 cm.

Coberta
Wibalin Natural de 135 g. (Winter & Company)

Guardes
Arena Ivory de 140 g. imprès a 1+1

Interior
288 pàgines amb Creator Star de 135 g. (Lecta) imprès a 4 + 4
120 pàgines amb Arena Ivory Bulk 1.7 de 100 g. (Fedrigoni Papers) imprès a 1 + 1

Enquadernació
Tapa dura de 2,5 mm amb llom pla, folrada amb guardes i capçades.

Acabats
Estampació a 2 colors amb perfils delicats a la coberta, contracoberta i llom 75% de superfície
Relleu sec (embossing)
Cantoners pintats