Magabook ADG Laus, dues revistes capiculades – Agpograf Impressors
5280
post-template-default,single,single-post,postid-5280,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Magabook ADG Laus, dues revistes capiculades per la 50ena edició dels Premis ADG Laus

Per quart any consecutiu hem col·laborat amb la impressió del llibre – revista dels Premis ADG Laus d’ADG-FAD. Un reconeixement a l’excel·lència en el sector de les arts gràfiques i, en concret, del disseny gràfic i la direcció d’art.

Revista – llibre capiculat amb dos lloms grapats

El Magabook ADG Laus 2020, dissenyat i conceptualitzat per Studio Albert Romagosa de Barcelona, va ser tot un repte no només a escala tècnica, sinó també en nivell conceptual. Dues revistes capiculades amb dos lloms grapats i un nombre elevat de pàgines per aconseguir un magazine dúctil, però amb fortalesa en l’acabat.

Enguany, els papers seleccionats pel dissenyador, distribuïts per Unión Papelera, eren d’un gramatge inferior. Així doncs, a l’interior s’ha treballat amb un offset reciclat, concretament el Nautilus Classic de 80 grs. i l’IQ Color Salmon de 80 grs. de Mondi i, a la coberta, el paper estucat Magno Satin de 250 grs. de Sappi.

Imprès en òfset convencional amb una màquina de 8 colors més vernís, però només hem aplicat l’envernissat a les cobertes. S’ha aplicat una gestió de color específic pel tiratge del paper offset. Pel que fa a l’enquadernació, s’ha optat per la grapa mitjançant un procés quasi artesanal per la complexitat de l’element i el seu format capiculat.

El treball previ de realització de maquetes va ser especialment important en aquest projecte per aprovar, juntament amb l’estudi gràfic, els papers, gramatges, l’enquadernació en grapa, etc. Per assegurar-nos una impressió acurada a la idea i concepte que s’havia de transmetre també es va comptar amb la presència del dissenyador al taller durant el tiratge.

El resultat és un llibre imprescindible de fullejar per a qualsevol dissenyador, pensat per apreciar l’esforç i treball, valorar la bellesa i donar prestigi al sector gràfic.